vrijdag 26 februari 2010

Bandplooibroek


Helemaal geworden zoals ik in mijn hoofd had! Jammer dat ik 'm nog niet aan kan, even wachten tot na mijn examen in juni. Al zal het dan (hopelijk) te warm zijn voor een wollen broek met voering. Nog een paar maanden geduld dus...

dinsdag 23 februari 2010

Slinger


Om de babykamer van mijn neefje op te vrolijken heb ik deze vlaggetjesslinger gemaakt. En de volgende slinger is al weer in de maak, wel met andere stoffen want dit keer voor een meisje.

donderdag 18 februari 2010

Puntige kraag


Ik hou van eenvoudige vormen en mooi belijning in kleding en ben altijd op zoek naar kledingstukken die net iets extra's of onverwachts hebben. Dat kan een mooi detail zijn, een gekke sluiting of een apart dessin (al ben ik in de praktijk dan weer meer van de effen kleuren).
Bij dit truitje heb ik alles heel eenvoudig gehouden, licht getailleerd, kort kimonomouwtje maar wel een opvallende kraag.

zondag 14 februari 2010

S(lap)jes


Het begint een beetje babyboom te worden om me heen. Zo heb ik deze slabberjes gemaakt voor mijn aankomende neefje en een pas geboren achterneefje.

Vlindertas


Toen ik nog maar net wist hoe een naaimachine werkt, heb ik deze tas gemaakt. Simpel maar toch ook wel schattig.

vrijdag 12 februari 2010

Jurkje nr. 020


Ik heb al mijn 'werkstukken' genummerd die ik tot nu toe heb gemaakt. Inmiddels ben ik aangekomen bij mijn 70e creatie (kleding, maar ook accessoires, hebbedingetjes en borduursel die ik voor de modevakschool moet maken).
Dit jurkje heb ik ongeveer 2 jaar geleden gemaakt en is mijn 20e 'piece'. Omdat het eigenlijk iets te kort is geworden, te enthousiast met knippen toen de zoom er nog in moest, heb ik het nooit gedragen. Zonde...het blijft een favoriet.

zondag 7 februari 2010

Stofjes


Altijd leuk om postpakketjes te krijgen! Afgelopen week kreeg ik een pakketje met deze bedrukte stoffen. Ik had ze een tijdje terug besteld op de japanse site http://www.fabrictales.com/ Naast stoffen hebben ze ook allerlei fournituren. Hmm, verleidelijk...En zo groeit mijn verzameling.