zondag 15 augustus 2010

Oud idee in een nieuw jasje



Gisteren zijn we bij vrienden geweest met een dochtertje van twee. Het leek me leuk om iets voor haar te maken. Het resultaat is een nieuwe versie van de oude plastic rolykit uit de 90's www.lalapine.punt.nl/upload/Rolykit.jpg (wie kent 'm nog?). Maar ik bedoel dus een stoffen hoesje om viltstiften, potloden en dat soort dingen in op te bergen, gemaakt van het japanse hippo stofje. En het is enthousiast ontvangen;-)

zaterdag 7 augustus 2010

Textielmuseum





Gisteren naar het Textielmuseum geweest. Hier huisden ooit de textielfabrieken van Tilburg. Een bijzonder complex dat inmiddels Rijksmonument is. Interessant is het Textiellab dat is ingericht voor kunstenaars, studenten en ontwerpers en waar geƫxperimenteerd wordt met garens, weefsels en breisels. De ruimte, ingericht en vormgegeven door Merkx en Girod (http://www.merkx-girod.nl/), staat vol met grote gekleurde klossen garens en gigantische machines die draaien. Leuk detail is dat Jan Taminiau (http://www.jantaminiau.com/) hier bijzondere stoffen heeft laten weven. Voor zijn collectie Reflections heeft hij een aantal silhouetten uitgewerkt in het lab.
Verder gezien hoe wol en damast gemaakt werden, een tijdrovend proces, nu snap ik ook waarom het zo duur is.
Tenslotte nog een boekje gekocht over zelf vilt maken, ik zie een volgend project!

zondag 1 augustus 2010

Mijn eerste klant


Na lang wachten en zeuren heb ik me er dan toch aan gewaagd. Eens een keer niet iets voor mezelf maken maar voor iemand anders...Leon. Hij is al zo lang op zoek naar een bloesje met korte mouwen en een simpel detail, stad en land afgezocht maar hij kon het nergens vinden dus kreeg ik de opdracht er dan maar een te maken. Geheel naar zijn eigen ontwerp, wensen en uitgezochte stof. En helemaal tevreden met het resultaat, mijn wandelend reclamebord:-)