zondag 28 maart 2010

It 'suits' you


De opdracht was een jasje maken met voering. Nu ben ik zelf niet zo van de zakelijke pakken en jasjes maar met deze ben ik toch wel blij (vooral de kraag en de zakken verwerkt in de engelse coupe). Je ziet ze tegenwoordig ook weer overal. En het gaat natuurlijk ook om de combinatie die je er mee maakt. Gecombineerd met een jeans en sneakers, open laten hangen, mouwen omslaan. Dan zie je ook het voeringstofje goed (zie achtergrond).

zaterdag 27 maart 2010

Vilt


Vilt is één van mijn favoriete materialen. Makkelijk te verwerken, zacht en het rafelt niet. Ideaal voor accessoires zoals deze hoesjes voor telefoon of Ipod.

Breisel


Het is alweer zo'n 20 jaar geleden toen ik voor het laatst gebreid heb, geleerd door mijn oma. Erg ver ben ik er toen nooit in gegaan, het bleef bij een sjaal die uiteindelijk 2x zo breed werd als wat ik in eerste instantie had opgezet. Via de modevakschool heb ik me er toch weer aan gewaagd en een cursus breien en haken gedaan. Ook hier weer het probleem dat ik onbewust 'meerderde'. Dat blijft dan toch ergens hangen in die 20 jaar... Inmiddels ben ik erachter wat ik fout doe en zie hier het resultaat!

zondag 21 maart 2010

Stof tot nadenken




Vanmiddag ben ik naar de overzichtstentoonstelling 'Stof tot nadenken' van Alexander van Slobbe in het Centraal Museum geweest. Met name de eerste helft sprak me erg aan omdat hier stukken uit de collectie van Orson+Bodil te zien waren. Sober, mooie, soepel vallende stoffen en moulagetechnieken. Hoe in een simpele, rechthoekige lap stof toch een stijlvol model gemaakt kan worden... In het tweede deel van de tentoonstelling waren stukken uit zijn mannencollectie So te zien, een stuk commerciëler, drukker en kleurrijker. Dit sprak me dan weer minder aan.
Wel leuk dat er nog een ontwerpwedstrijd aan gekoppeld is waarbij je zelf aan de slag kunt met één van zijn patronen van de jurk Joy.

donderdag 18 maart 2010

Rokjestijd!


De eerste echt lentedag van dit jaar kunnen we weer afstrepen. Nog een beetje te vroeg voor blote benen maar over niet al te lange tijd moeten we er toch weer aan geloven. En dan kan ik eindelijk dit rokje aan, in één van mijn favoriete kleurcombi's: grijs/roze. De plooien vragen er wel om om vaak gestreken te worden maar gelukkig is dat één van de huishoudelijke klusjes die ik leuk vind;-)